Am organizat



Pentru a înțelege abordarea educațională Reggio Emilia, am organizat conferințe și simpozioane atât pentru părinți, cât și pentru cadre didactice din învățămantul de stat și privat. 

Părinții sunt parteneri în procesul educativ, iar implicarea lor în educația copilului este extrem de importantă. Ne dorim ca părinții exploratori să înțeleagă această abordare și strategiile de lucru, astfel încât, la simpozioanele organizate, parintii au fost invitați să acceseze copilul interior și să înțeleagă provocările pe care le primesc și copiii, jucându-se cu ele, explorându-le și punând întrebări. 

Un alt tip de simpozion a scos la suprafață o serie de practici ale minții (HABITS OF MIND) pe care profesorii exploratori le aplică în interacțiunea cu copiii și în activitățile zilnice. Atenția a fost concentrată pe 3 din cele 16 practici: perseverența, gestionarea impulsivității și colectarea datelor prin toate simțurile.

Tot pentru părinți, am organizat și simpozioane unde s-a expus documentarea realizată de profesori în școală și grădiniță, s-au discutat valori și direcții Explore și am avut și invitați speciali, cum este Andreea Filip, expert în Theta Healing dar și părinte Explore. Andreea Filip a vorbit părinților, cu mult farmec și umor, despre importanța mesajelor negative pe care le transmitem copiilor.

Explore 100 a organizat și cercuri pedagogice unde cadrele didactice invitate au primit informații despre activitatea noastră, despre ce înseamnă o provocare în abordarea Reggio și despre cum aceasta se poate îmbina armonios cu curriculum-ul național.

Au participat invitați din mediul educațional universitar, primar și preșcolar, dar și din cadrul Inspectoratului Județean Ilfov.