Parintii, partenerii noștriNoi am observat zâmbetele copiilor, le simțim oricum starea, energia, chiar dacă orele sunt online. Am vrut totuși să vedem și cum se simte de partea cealaltă a ecranului, în casele exploratorilor care se conectează cu noi zilnic.

Nu ne gândeam la acest articol, dar pe măsură ce ascultam cuvintele ei, am început să scriem. Este un mesaj de care avem poate nevoie toți cei implicați în procesul educațional. Alina, mama lui P., explorator în clasa pregătitoare, ne spune ce observă. Astfel, ne transmite ceea ce își doresc părinții, sau o parte dintre ei.

Vă lăsăm mai jos câteva cuvinte, ceea ce am apucat să notăm printre emoții.

,,Varianta aceasta online este o soluție foarte bună. La început am stat lângă P., apoi l-am lăsat singur în timpul orelor, eu lucrez de acasă și pot lucra în timpul acesta. Pentru noi este foarte bine, cred că și pentru copii. Este adevărat că ei folosesc acum tablete și laptop-uri, dar dincolo de asta, învață foarte multe. Copiii se conectează unii cu alții, se adaptează, iar eu observ cum este copilul meu din punct de vedere social, la școală. Intru pentru prima dată în lumea școlii. Știi, îmi doream să fiu o muscă pe peretele clasei, să fiu la curent cu tot ce i se întâmplă la școală și uite că acum pot face asta.

See you online!

E fantastic ce face Gil (profesor explorator) acolo, avem de învățat de la un maestru. E îmbucurător să vezi în ce mediu blând se dezvoltă copilul tău. Pe mine mă emoționează când văd copiii, când văd relațiile dintre ei.

Eu lucrez de acasă, funcționăm așa ,,all in one”, lucrăm, gătim, stăm împreună și am senzația că nu petrec suficient de mult timp cu P. Îmi dau seama că tu, ca părinte, ești testat în perioada asta, vezi care îți sunt limitele. L-am observat pe P. cum a reacționat în timpul orelor când  a rămas în urmă cu ceva, mi-am dat seama că și eu fac la fel. Copilul meu este ca o oglindă în care îmi observ reacțiile.

De fapt, copiii noștri interiori trebuie să îi creștem. ‘’

Ce mai putem adăuga noi acum? Păstrăm în suflet cuvintele-comoară și continuăm ambițioși explorarea!