Jurnalul exploratorului- ȘtefanDin seria Jurnalul Exploratorului, îl prezentăm astăzi pe Ștefan. Are 13 ani, este perseverent, grijuliu, sportiv, după cum se prezintă chiar el.

Salut, Ștefan! Ce faci? Cum merg treburile?

Salut! Bine, mă cam plictisesc în ultima vreme, dar e ok, îmi găsesc lucruri de făcut.

Ce fel de lucruri îți găsești de făcut?

De luni până vineri, după cursuri, am antrenament. După antrenament, uneori ies cu fratele și cu tatăl meu în curtea blocului și ne jucăm acolo. Mă mai joc pe PlayStation, dorm…

Jucați fotbal în doar trei jucători? Cu fratele și tatăl tău?

Da, unul stă în poartă și ceilalți doi încearcă să marcheze, fiecare pentru el. ,,La mălai”, așa îi spune. Bine, mie nu prea îmi place portar, dar stau acum pentru că fratele meu, înainte (de pandemie), nu prea era cu fotbalul și acum abia începe să joace și el nu prea vrea să stea portar. (,,Și nici nu pierd”, fratele pe fundal). Ah, ba da, pierde.

Spuneai că mergi la antrenament zilnic. Cum? On line?

Da. Domnu’ ( antrenorul) ne trimite zilnic filmulețe. Primul e warm up, al doilea e un exercițiu cu mingea, de tehnică. Mai avem un filmuleț cu exerciții fizice: pentru mâini, abdomen, nebunii din astea și încă un exercițiu cu mingea. Nu mai știu exact câte sunt, dar cam așa decurge un antrenament.

Ștefan se află pe rândul de jos, îl puteți recunoaște după bandana/bentiță.

Tu de cât timp joci fotbal? Cum ai început?

Oooo…..din 1900 toamna. Nu mai știu, cred că de 7 ani, cam așa. Mie îmi plăcea să joc sau să mă uit la meciuri. Într-o zi, eram cu mama pe stradă și am primit un flyer cu înscrieri la fotbal. Așa am început. Acolo am ajuns căpitanul echipei, pierdeam mai mereu, dar pentru mine nu asta conta. Pe mine mă interesa să joc bine, să respect ce îmi spune antrenorul, să fiu cât pot de bun. Am plecat de acolo, am fost și la Dinamo, La Juventus Colentina, acum joc la Regal Sport, la Academia Atletico de Madrid din București.

De ce ai plecat de la celelalte cluburi?

Mi-a plăcut și la celelalte cluburi, nu pot să spun că nu a fost bine, dar pe mine mă interesa și să îmi fac prieteni, să am colegi buni și uneori…erau cam slăbani (slabi).

Ce înseamnă ,,colegi buni?

De exemplu, să știe să țină mingea, sau altul poate să fie foarte rapid, din astea… Așa devenim cu toții mai buni. Acum am prieteni, colegi, care joacă foarte bine, muncesc mult. Eu asta caut

Tu pe ce poziție joci?

Mijlocaș central.

Favoritul nostru, cu numărul 8 pe tricou

Stai că m-am documentat înainte, mijlocașul este cel care (mă întrerupe)

Eu am cea mai mare liberate de mișcare, joc și în apărare și în atac. Și mai există un mijlocaș, suntem doi.

Aha, așa se face în general?

Nu neapărat, acesta este stilul nostru de joc. Fiecare echipă are stilul ei.

Care este cel mai mare vis al tău? ,,Fotbalistic” vorbind?

Să joc în Liga 1, în Anglia sau în Germania.
Mi-ar plăcea să călătoresc în Anglia, așa, ca un turneu. Mă opresc în Londra să văd un meci cu Chelsea, în Liverpool să vad echipa Liverpool și în Manchester să văd un meci de-ale lui Manchester.

Ce frumos! Ce crezi că îți trebuie ca să ajungi să joci acolo?

Multă muncă, să alerg mult, să am o condiție fizică bună. Asta trebuie să fac.

În încheiere, îți propun un joc. Eu încep o propoziție și tu continui. OK?

  • În această perioadă, trei activități preferate sunt … să fac sport, să mă joc pe PlayStation și să mângâi câinii vecinilor (care vin uneori prin curte atunci când joacă fotbal)
  • Trei obiecte de care nu mă despart zilele acestea….minge, telefon, pat.
  • Cele trei cursuri pe care le prefer sunt…Mate/Fizică pe primul loc, apoi, Spaniolă și Citizens of the World pe locul doi și ar mai fi Geografia, doar că sunt cam lazy și nu tot timpul mă trezesc la timp pentru acest curs. Îmi place cum predau profesorii, mi-a plăcut cum m-au primit la început și cum fac orele.
  • Dacă aș fi o pasăre… aș zbura toată ziua.
  • Dacă nu aș juca fotbal...nu aș avea rost în viață.
  • Ieri…nu am avut cum să fac duș după fotbal, era o defecțiune, și am rămas așa…stinky.
  • Astăzi…abia aștept să merg să mănânc.
  • Mâine…o să joc FIFA.
  • Fratele meu…este cel mai bun prieten al meu.

Mulțumesc, Ștefan! A fost o plăcere să aflu toate aceste lucruri despre tine! Mult succes! Abia aștept să te văd jucând în Anglia! Le transmiți ceva colegilor?

Mulțumesc și eu! Să faceți tot ce vreți voi, dar stay  safe!