EXPLORE 100 reprezintă performanță prin joacă, bucuria de a învăța, libertatea de a explora și de a crea într-un mediu prietenos și stimulativ. 

Reggio Emilia este recunoscută drept una dintre cele mai de succes abordări educaționale din lumea întreagă. Suntem prima instituție din România care promovează implimentarea principiilor abordării educaționale Reggio Emilia și adaptarea acestora la curriculum-ul oficial și contextul cultural românesc. 

Numele instituției vine de la convingerea că, așa cum afirma Loris Malaguzzi, un copil are 100 limbaje simbolice prin care comunică, se exprimă, gândeste și cunoaste lumea înconjurătoare. 

Gradinita “Explore 100” este o unitate privată, autorizată MECTS (ordin MECTS nr. 5457/2012), care își propune să îmbine teoriile educaționale moderne cu valorile școlii tradiționale românești. 

Prin tot ceea ce facem, urmărim să ajutăm copiii să fie pregătiți pentru următoarea etapă instructiv-educativă, indiferent de opțiunea ulterioară.  Considerăm că un copil care a urmat o grădiniță inspirată de abordarea Reggio Emilia este pregătit să facă față atât în învățământul tradițional, cât și în cel alternativ, este echilibrat, curios și dornic să învețe și să descopere lucruri noi. În plus, acest copil știe că ceea ce gândește, ceea ce spune și ceea ce face are valoare și este apreciat de cei din jur.

Suntem aici pentru că fiecare copil este un miracol, unic si irepetabil. Iar copilul tău trebuie să știe acest lucru. Suntem aici pentru că ne dorim să oferim o educație valoroasă copiilor noștri! 

Echipa EXPLORE 100