Metoda Feuerstein

Metoda Feuerstein – de imbogatire instrumentala – este o metoda de dezvoltare a functiilor gandirii, Este o metoda creata de psihologul evreu de origine romana Reuven Feuerstein si aste aplicata in acest moment in aproximativ 70 de tari, instrumentele fiind traduse in 29 de limbi. Este o metoda de invatare mediata, mediatorul (trainerul) fiind
No student enrolled
  • 0 lesson
Free
Metoda Feuerstein – de imbogatire instrumentala – este o metoda de dezvoltare a functiilor gandirii, Este o metoda creata de psihologul evreu de origine romana Reuven Feuerstein si aste aplicata in acest moment in aproximativ 70 de tari, instrumentele fiind traduse in 29 de limbi. Este o metoda de invatare mediata, mediatorul (trainerul) fiind la inceput cel care ghideaza procesul invatarii, scopul final fiind ca el sa dipara total din proces pe masura ce functiile gandirii sunt dezvoltate si utilizate corespunzator de beneficiar. Este o metoda apolicabila persoanelor cu varste cuprinse intre 9 si 99 de ani, iar ca principale beneficii sunt:
       DEZVOLTAREA ABILITATILOR: imbunatatirea  abilitatilor  cognitive: memorie, rationament, atentie, gandire abstracta;
       INVATAREA EFICIENTA: potentarea capacitatii de invatare autonoma si de autoinvatare, dezvoltarea unor algoritmi de rezolvare a problemelor;
       GANDIREA ABSTRACTA: Organizarea eficienta a informatiei (perceptie, procesare, redare), dezvoltarea gandirii critice;
       AUTOMOTIVARE SI ADAPTARE: reducerea fricii in fata unui lucru nou si complex, cresterea sentimentului de competenta si a stimei de sine.
Un COPIL CARE va lucra cu instrumentele dezvoltate de Reuven Feuerstein ar putea spune despre sine: invat sa invat fara ajutor, invat sa invat in timp mai scurt – sunt  EFICIENT, invat CUM sa invat, invat sa nu fiu dependent de nimeni, invat sa am incredere in mine, invat sa ma descurc in viata.
 
Curriculum is empty

SHARE: