Irina MUNTEANU

Profesor actorie , facilitator curs “GRAMATURGIE” & curs “ACTORIE

Profesor actorie , facilitator curs “GRAMATURGIE”

Lucrez cu copiii de aproape 8 ani si colaborez cu Explore 100 din 2012.  A fost locul in care am descoperit educatia adevarata, centrata pe copil si pe nevoile lui. M-a atras energia pozitiva si viziunea inovatoare a management-ului.

Prin actorie incerc sa ajut copiii sa se exprime si sa se expuna in public, sa se descopere pe ei insisi si pe cei din jur. Lucrul cu emotia este, in esenta, subiectiv, dar obiectiv se poate vedea cum exercitiile de actorie, improvizatia si spectacolul contribuie la depasirea timiditatii si canalizeaza energia. De asemenea, dezvolta creativitatea si  empatia (pe care copiii le au ca mare potential) si spiritul de echipa.

Iubesc natura si sunt pasionata de calatorii si muzica. Pasiunea pentru teatru am descoperit-o la 19 ani, cand am inceput sa joc in trupe studentesti.

Am urmat cursuri de specialitate:

-Actorie de Film la Scoala de Actorie, Bucuresti

-Arta dramatica la Scoala de Duminica- UNATC, Bucuresti

-Actorie teatru la LSDA- London School of Dramatic Arts, Londra

In ultimii ani am inceput sa scriu teatru. Piesele scrise de mine s-au jucat sau se joaca la Centrul Cultural Nicolae Balcescu, Teatrul Lumida si Teatrul Elisabeta. Unul din proiectele mele de suflet este Samanta, un one-woman show in care si joc. Vorbind de Samanta, dorinta mea este sa dezvolt samanta de talent din copii, sa o ajut sa creasca si sa infloreasca.