O ETAPĂ NOUĂ

Explore 100 Plus reprezintă un centru educațional, un laborator al cercetării: este locul unde elevii dobândesc și aplică în mod eficient cunoștințele, atitudinile și abilitățile necesare pentru a-și dezvolta studiile, cariera şi viața adultă; și este locul unde profesorii cercetează și experimentează cele mai bune metode și procedee pentru o învățare deplină, armonioasă.

Centrul propune cursuri pentru categoria de vârstă 6-9 ani si 9-12 ani. Aceste cursuri comprehensive acoperă multiple domenii de interes/ discipline, de la matematică, fizică, istorie, până la un nou tip de şcoală (Şcoala nomadă); sau chiar un curs menit să dezvăluie copiilor noţiunea de “cetăţean al lumii” (Citizens of the world). Gramatica limbii române se descoperă prin teatru, matematica şi fizica se învaţă prin experimente şi educaţie financiară, istoria va aduce în prim plan emoţiile şi strategiile militare, iar geografia va oferi perspectiva ecologică şi cea nutriţională. Şi nu ne oprim aici!

 

FORMULA PEDAGOGICĂ EXPLORE 100 PLUS

Formula pedagogică propusă de Explore 100 propune și susține oferte de învățare în rezonanță deplină cu experiențele de învățare din mediul real. Concordanța cu programele școlare la nivel de obiective ale programelor de studiu, conținuturi valorificate, face din mediul educativ Explore 100 Plus o resursă complementară și nu alternativă care ar putea supraaglomera, în solicitări, pe copii.

Propunătorii experințelor de învățare sunt concentrați pe a crea, în continuare, o comunitate autentică de învățare. În acest sens, programa cursurilor Explore 100 Plus deschide oportunități de cercetare și interogații problematizante pentru a identifica soluții de perfecționare continuă și construcția unui nou tip de cunoaștere, la nivel comunitar, care integrează ceea ce știm despre modalitatea în care se realizează învățarea la elevii de astăzi, anticipând modalitatea în care o vor face elevii de mâine.